Nederland

  L.A.W.V.VIA-VIA
Rotterdam - Zicht op de Erasmusbrug en omgeving

Wandelen kun je in de natuur, maar uiteraard ook in de stad. Zo ontdek je de geschiedenis en proef je de sfeer van zo n plaats. Je bekijkt bijzondere monumenten, ontdekt kunstwerken, loopt langs leuke winkeltje en geniet heerlijk na in een caf , want je bent nooit ver weg van een kopje koffie en een schuilplaats als het plotseling gaat regenen. Een stadswandeling is en blijft een de ideale manier om een plaats beter te leren kennen en te genieten van de charme van zijn grote en kleinere verrassende plekjes.

In Nederland zijn er steden genoeg met een rijk verleden om te bezoeken. Veel plaatsen en nederzettingen zijn vanaf de Middeleeuwen uitgegroeid tot welvarende steden en dorpen waar kerk, adel en kooplieden de fraaiste bouwwerken hebben neergezet, die in veel gevallen tot op de dag van vandaag behouden zijn gebleven en die een bezoek zeker verdienen.

Steeds vaker zie je dat grote steden hun centra afsluiten voor het autoverkeer, waardoor je in alle rust kunt dwalen. Maar waak ervoor om op zondag op pad te gaan! Deze dag is niet zo geschikt. Veel is er gesloten! Op een doordeweekse dag proef je pas de sfeer van de stad en haar verleden in de gezellige winkelstraten, die ook bijdragen aan de toeristische waarde van je stadswandeling.

De volgende stadswandelingen zijn beschikbaar:Alkmaar
Buren
Deventer
Dordrecht
Geertuidenberg
Groningen
's Hertogenbosch
Heusden
Leeuwarden
Leiden
Maastricht
Oirschot
Oudewater
Utrecht
In Alkmaar begint de victorie
Wandeling door Oranjestad Buren
Op pad in de Hanzestad Deventer
Op pad in historisch Dordrecht
Wandeling door de oudste stad van Holland
"There are nine million bicycles"
Op pad in de stad van Jeroen Bosch
Door het vestingstadje Heusden
Door de residentiestad van de Friese stadhouders
Op stap in monumentenstad, universiteitstad en museumstad Leiden
Vestingwandeling aan de Maas
Wandeling rondom het Vrijthof
Herinneringen aan Herman de Man
Stadswandeling door de hoofdstad van Het Sticht

Deze wandelingen zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Maar ten aanzien van wijzigingen of onvolledigheden in de tekst kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard.

Op pad met Peter Timofeeff in HeusdenLange Afstand Wandelvereniging "VIA-VIA". caerssens@home.nl

Gewijzigd op 25-05-2022 door C.P.J. Aerssens